Het rechtenbureau brengt auteurs onder de aandacht van (buitenlandse) uitgevers en film- en theaterproducenten, voert de onderhandelingen namens uitgeverij en auteur, en sluit de contracten af. Wij vertalen zelf geen boeken, maar doen zaken met buitenlandse uitgevers die dat wel doen en die een vertaling in hun eigen land op de markt brengen. Wij bezoeken de grote internationale boekenbeurzen in onder andere Londen, Bologna en Frankfurt en hebben een breed netwerk.

Dorien van Londen is oprichter en directeur van Shared Stories. Zij is ook eerste aanspreekpunt voor de verkoop van de film- en theaterrechten.

Christel Meijer is rechtenmanager van uitgeverij Ambo|Anthos, waar ze eerder werkte op de contracten- en rechtenafdeling.

Julia Foldenyi is rechtenmanager van VBK Media (Kosmos, Ten Have, AnkhHermes en De Fontein). Daarvoor was ze acquisition and rights manager bij Scolar Publishing, Hongarije.

Bianca van Wijngaarden is rechtenmanager en zij is eerste aanspreekpunt voor rechten verkoop van Luitingh-Sijthoff en Houtekiet.

Fergil Hesterman is administratief medewerker en Irina Fomichev onze stagiaire per 2 augustus 2017.

Daarnaast is Charissa Koster onze adviseur juridische zaken.