Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Tijdens zijn lezing staat de toepassing van mindfulness in het dagelijks leven centraal. Daarbij gaat het niet alleen over meditatieoefeningen, maar ook over mindfulness als een manier van leven waarbij je ieder moment van de dag bewust beleeft, en daar de positieve vruchten van plukt. Kabat-Zinn doet met het publiek een aantal eenvoudige meditatie-oefeningen en beantwoordt aan het eind van de lezing vragen uit de zaal. De voertaal is Engels.

Jon Kabat-Zinn

Jon Kabat-Zinn (1944) is een Amerikaans wetenschapper, gespecialiseerd in de toepassing van mindfulnesstechnieken in de gezondheidszorg en in het dagelijks leven. Zijn MBSR-techniek (Mindfulness Based Stress Reduction) leert mensen omgaan met stress, pijn en tegenslag en wordt wereldwijd toegepast in ziekenhuizen, bedrijven, sportscholen en wellnesscentra. Hij is emeritus hoogleraar geneeskunde en oprichter van de Stress Reduction Clinic van het University of Massachusetts Medical Center. Zijn boeken worden in meer dan 40 talen vertaald.

NB: Professionals op het gebied van opvoeden en mindfulnesscoaching, en geïnteresseerde opvoeders zijn welkom op het dagcongres waar hij workshops verzorgt: www.mindfulnesscongres.nl

 

Mindfulnesslezing Joh Kabat-Zinn

Dinsdag 21 april 2015

Locatie: de Aula van de Vrije Universiteit Amsterdam

Zaal open vanaf 19.00

Aanvang 19.30 – einde 21.30. Geen pauze

Kaartverkoop via: www.inspirerendleven.nl

Toegang € 32,50 (zaal) en €27,50 (balkon)

Voertaal Engels (geen ondertiteling)

Informatie: redactie@inspirerendleven.nl

 

Vrije Universiteit Amsterdam

De Boelelaan 1105, Amsterdam

Routebeschrijving www.vu.nl/contact